divendres, 20 de febrer del 2015

Kahoot a l'aula




Descobrint el Kahoot



Kahoot és un sistema de resposta online que ens facilita la creació d'enquestes o qüestionaris per ser contestades des del nostre dispositiu electrònic (smartphone, tablet, etc.).


Com podem utilitzar-ho a l'escola?




http://www.diarioregistrado.com/upload/news/diarioregistrado/4eab0956b71e8_crop.jpg
Hem de ser conscients que avui dia la gran majoria d'alumnes d'un centre escolar tenen dispositius mòbils des de l'educació primària, per això, en comptes de ser un tema tabú dins de l'escola, hem de saber donar sortida a aquesta realitat actual de la forma més educativa possible.

Dins d'un centre escolar succeeixen milions de preguntes que es responen en paper o es perd el seu recompte a causa de la quantitat de mans aixecades. Aquestes qüestions no només passen a l'aula, sinó també a la sala de professors, a les reunions amb els pares, etc.

Quan es passa el qüestionari en paper existeixen dos dificultats: la motivació de qui respon davant d'un full amb lletres i caselles, i la feinada de qui corregeix, i per tant, la tardança en saber els resultats.

Doncs ara bé, Kahoot ens permet fer aquests formularis sense la necessitat de fer el recompte de resultats (ja que el realitza automàticament) i amb un atractiu dinàmic que centra l'atenció dels participants.

Les utilitats d'aquest recurs dins de l'aula són molt àmplies, per exemple, ens podem centrar en la recollida de coneixements previs al començar una assignatura. Tradicionalment, es passa un test on els alumnes responen sense posar una mínima atenció ja que són conscients de què allò no serveix per nota, només per ajudar al docent a com dirigir les aules. Aquest problema amb kahoot queda solucionat ja que no només es poden crear enquestes visualment molt potents, sinó que també té un sistema de puntuació que ajudarà als alumnes a voler respondre de forma correcta per sortir al rànking.


I dins de les matemàtiques, com podríem utilitzar aquest recurs?


Aquesta eina en l'àmbit de les matemàtiques té un gran poder ja que ens permet fer qüestions i reflexionar sobre la resposta als nostres alumnes, no només en diferents operacions matemàtiques, sinó també a l'hora d'estudiar, per exemple, les figures geomètriques. A continuació veurem una imatge d'exemple creada a través del programa.



Amb la imatge següent es poden treballar moltes coses, com per exemple trencar l'esquema de que el quadrat només és recte i que això és un trapezoide o similar. També podem posar diferents reptes de càlcul més bàsics com el següent:




A continuació podem veure un vídeo explicatiu en anglès de com funciona Kahoot i com podem configurar-ho per les nostres pràctiques educatives.





1 comentari:

  1. Jo com a mestra utilitzaria el Kahoot perquè em sembla una eina adequada per a treballar a classe i més ara, ja que actualment els alumnes tenen dispositius mòvils i saben com funcionen. T'agafo la idea!

    ResponElimina