divendres, 27 de febrer del 2015

Els "matecitos"

Podem trobar recursos útils per aprendre i reforçar els continguts matemàtics? Actualment aquesta qüestió la responem amb un SI ben clar, però, tots els recursos que trobem a la xarxa són útils? La xarxa és un recull d'informació i utilitats molt ampli en el qual es barregen eines útils, bens estructurades i amb fonaments educatius amb altres que només aconsegueixen distreure als nens i nenes o simplement no aportar cap significat a les tasques que realitzen.

Des d'aquest blog es recomana la web d'educació 3.0 la qual és una revista encarregada de recollir tot tipus de recursos i aplicacions que poden ajudar als nostres alumnes a millorar i aprendre a través de les TIC. També compta amb diferents entrevistes, reculls de premsa i estudis que condueixen als docents a documentar-se sobre la necessitat actual de vincular la tecnologia amb l'educació de l'escola.  

Els matecitos 

En aquesta entrada destaquem els "matecitos" com a aplicació didàctica que ajuda a aprendre i comprendre les matemàtiques de primer, segon i tercer de primària. La web es presenta amb uns personatges que ens aniran guiant a cadascuna de les fases a través de diferents recursos, como ara, el youtube.

 L'apartat d'explicacions
 

En aquest apartat trobem els elements que podem aprendre amb aquest recurs. Cada un d'aquests elements consta de vídeos de youtube protagonitzats pels personatges inicials. 

 Jocs

Tots els jocs tenen una explicació prèvia la qual ajuda als alumnes a comprendre que han de fer dins del joc i com resoldre els diferents reptes que ens plantegen. Per altra banda, no estan programats jocs per cada tipus d'explicació i aquest fet dificulta compaginar les explicacions esmentades en l'apartat anterior amb un aprenentatge dinàmic a través del joc.  

Sèries
 

Les sèries són vídeos explicatius però realitzats com si fossin una sèrie de televisió, amb cançons i els personatges de la web. Una gran idea per fer dinàmiques les explicacions, encara que el so no és bo, s'entén a la perfecció.

Recursos


Dins de l'apartat de recursos podem trobar diferents àlbums per penjar a l'aula o fitxes que ajuden com a suport als coneixements que anem aprenent durant els anteriors apartats de la web.

En resum, matecitos és un suport web molt recomanable per a cicle inicial ja que proporciona als alumnes una dinamització dins dels conceptes a aprendre de primer a tercer de primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada