dimarts, 7 de juliol del 2015

Anàlisi de la propostia TIC i matemàtiques


En aquesta entrada parlarem sobre la proposta pedagògica basada en el constructivisme, per a l'ús òptim de les TIC, en l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques la qual es pot descarregar del següent enllaç. També a la plataforma youtube hi ha un video realitzat per Natalia Agudelo que explica correctament aquesta proposta.


Destaquem els següents punts claus sobre la proposta pedagògica del constructivisme i les matemàtiques:

  • Les situacions problema introdueixen un desequilibri en les estructures mentals dels alumnes, i per tant, la recerca de l'acomodament serà molt més intens que dins d'una situació irreal d'aprenentatge ja que implica errors i la trobada de solucions productives.
  • L'alumne a l'hora d'aprendre en aquesta metodologia a través de les TIC ha de poder retrocedir per així avançar, és a dir, les activitats han de permetre aquest error i no ser activitats lineals ja que no aportarien un significat profund del coneixement.
  • L'avaluació eficient és més positiva si es realitza amb les activitats fetes a través de les TIC, és a dir, extreure tota la informació treballada per fer una avaluació tradicional pot interferir en la bona praxis i fer un aprenentatge negatiu a causa de l'avaluació.
  • A l'hora de realitzar les activitats, ens hem de basar en un funcionament on es combini la teoria i la pràctica. Trenca l'esquema de transmissió de coneixements i activitats per fer més amplia la seva visió.
  • Els docents han de tenir un alt nivell d'autonomia en el coneixement i l'ús de les eines TIC. Ha de saber ser, saber, fer i conviure amb les TIC, i aquest és un aprenentatge continuat.
  • Establir unes relacions òptimes en grup és important per la resolució dels problemes matemàtics. Per tant, fomentar la col·laboració i la cooperació entre l'alumnat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada